28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

29 synedrio poy doy

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

dake yphresiaka aade 2021

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

                                                

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

                                                 

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

04/02/2018

tsakalwtos daneia 

O υπ. Οικονομίας επιβεβαίωσε ότι το ΥΠΕΘΑ σχεδιάζει να εξαγοράσει δάνεια στελεχών των Ε.Δ. από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών, αφού προσαρμοστεί κατάλληλα ο ιδρυτικός νόμος του Οργανισμού και προστεθεί στις δραστηριότητες του η εξαγορά δανείων, είτε απευθείας είτε μέσω ίδρυσης ανώνυμης εταιρείας.

Νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για την εξαγορά των δανείων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου και αποκάλυψε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης των δράσεων εξαγοράς «κόκκινων» δανείων από φορείς του Δημοσίου.

Ο υπουργός Οικονομίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει να εξαγοράσει δάνεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών. Σημείωσε, όμως, ότι αυτή η κίνηση απαιτεί νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου να προσαρμοστεί κατάλληλα ο ιδρυτικός νόμος του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών και να προστεθεί στις δραστηριότητές του η εξαγορά δανείων, είτε απευθείας είτε μέσω ίδρυσης ανώνυμης εταιρείας.

Όμως ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε τη Βουλή ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει και άλλες τέτοιες δράσεις εξαγοράς «κόκκινων» δανείων από επενδυτικά κεφάλαια φορέων του Δημοσίου. «Γενικώς η εξαγορά των κόκκινων δανείων από φορείς του δημόσιου τομέα μπορεί να προσφέρει λύσεις επωφελείς για όλους, τόσο για τα πιστωτικά ιδρύματα όσο και κυρίως για τους ίδιους τους δανειολήπτες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, αλλά ξεκαθάρισε ότι η δράση δεν πρόκειται να περιλάβει το σύνολο των φορέων που εποπτεύονται από την κυβέρνηση. Πάντως, επισήμανε ότι οι δράσεις αυτές εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή, «ώστε να μην προκληθεί ούτε δημοσιονομικό έλλειμμα αλλά ούτε και ένα νέο κύμα στρατηγικών κακοπληρωτών».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίασε ότι τίθεται θέμα «σοβαρότητας» από πλευράς της κυβέρνησης. Υποστήριξε, επίσης, ότι θα πρέπει να έχουν και άλλες κοινωνικές ομάδες αντίστοιχη προστασία από τα «κόκκινα» δάνεια με εκείνη που θα έχουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μπορούν και οι δήμοι και τα επιμελητήρια

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι απόκτηση άδειας διαχείρισης και αγοράς δανείων δεν έχουν μόνο τα αποκαλούμενα funds. Σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης και κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή ως απάντηση σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρα, μπορούν να έχουν και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα επιμελητήρια.

Ειδικότερα, όπως αναγράφεται στο έγγραφο «όσον αφορά τη δραστηριοποίηση Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Επιμελητηρίων, αυτό θα ήταν εφικτό εφόσον συστήσουν εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια για την απόκτηση της ειδικής άδειας Εταιρείας Διαχείρισης ή Απόκτησης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (οι ίδιοι οι Οργανισμοί δεν μπορούν να αποκτήσουν την άδεια, καθώς είναι ΝΠΔΔ). Συγκεκριμένα, θα πρέπει να συστήσουν Ανώνυμη Εταιρεία, που σύμφωνα με το καταστατικό της μπορεί να προβαίνει σε απόκτηση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις και έχει μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 100.000 ευρώ». Δηλαδή, αρκεί να συστήσουν εταιρεία και να λάβουν σχετική άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδας, βάσει του ισχύοντος νόμου.

Οι Εταιρείες Διαχείρισης ή Απόκτησης Αποικήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις υποχρεώνονται να έχουν έδρα στην Ελλάδα ή κάπου αλλού στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Όσον αφορά τους αποκτώντες δάνεια από τρίτες χώρες, έχουν τη διακριτική ευχέρεια να εγκατασταθούν στην Ελλάδα με υποκατάστημα, υπό την επιφύλαξη εφαρμογής των ενωσιακών διατάξεων και δεν πρέπει να έχουν έδρα σε κράτος που έχει προνομιακό φορολογικό καθεστώς ή σε μη συνεργάσιμο κράτος

Ποια διαδικασία ισχύει στην Κύπρο

Στο ζήτημα της εξαγοράς του δανείου από τον ενδιαφερόμενο οφειλέτη με το ίδιο τίμημα, σημειώνεται ότι στην Κύπρο ισχύει (άρθρο 18, ν. 4541/27.11.2015, «περί Αγοραπωλησίας Πιστωτικών Διευκολύνσεων και για Συναφή Θέματα») ότι με κρυφή την προσφορά κάποιου fund, δίνεται η δυνατότητα στο πιστωτικό ίδρυμα να δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να πωλήσει απαίτηση σε ΦΕΚ και σε τρεις εφημερίδες χωρίς επιστολή στον δανειολήπτη και να αναμείνει 45 ημέρες για αντίδραση του δανειολήπτη (πρόταση εξαγοράς) ή να στείλει επιστολή στον δανειολήπτη με την οποία τον καλεί να υποβάλει πρόταση εξαγοράς εντός 45 ημερών εν όψει της πώλησης του δανείου του.

Το παραπάνω δεν ισχύει στην Ελλάδα, αλλά προβλέπεται (άρθρο 70, ν. 4389/16) ότι εντός του πλαισίου του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών (ΚΔΤ) ο δανειολήπτης κάλλιστα μπορεί να αντιπροτείνει την εξαγορά του δανείου του, με βάση τα προβλεπόμενα στην παράγραφο ε’ του 3ου Παραρτήματος του αναθεωρημένου ΚΔΤ (ΦΕΚΒ 2376/ 2-8-16), που προβλέπει ότι μπορεί το δάνειο να εξαγοραστεί με εφάπαξ καταβολή σε μετρητά και διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής του ή και άλλες λύσεις, σύμφωνα με την ικανότητα αποπληρωμής του και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσής του.

Πάντως, σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, το πλαίσιο που διαμόρφωσε η κυβέρνηση (ν. 4354/2015 και ν. 4389/2016) περιλαμβάνει πρωτοφανείς στα ευρωπαϊκά χρονικά πρόνοιες και δικλίδες ασφαλείας, που επιβάλλονται σε μη τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου αυτά να μην αναπτύξουν επιθετική στρατηγική στην Ελλάδα.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, προστατεύει τους δανειολήπτες και τους δίνει πρόσθετες ευκαιρίες εξεύρεσης λύσης ρύθμισης με τους πιστωτές τους, ακόμα και δυνατότητα εξαγοράς του δανείου τους, πριν ή μετά τη μεταβίβαση του δανείου τους.

Πηγή: Εφημερίδα: "Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Διαβάστε επίσης:

- ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΞΕΝΟ FUND ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ εδώ

Pin It
top