ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ΄ ΔΙΔΑΔ/Φ.69/134/13-11-20 Εγκύκλιο καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών. Η λειτουργία αυτή περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές την Τηλεργασία, το απολύτως απαραίτητο προσωπικό και την εκ περιτροπής εργασία.

Την ίδια ώρα ο Διοικητής της ΑΑΔΕ με την υπ΄ αριθμό Δ.ΟΡΓ.Α 1132331 ΕΞ 2020 απόφαση του, τροποποιεί τον Οργανισμό της ΑΑΔΕ ως προς τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών και θεσπίζει την δυνατότητα εργασίας με βάρδιες, όχι μόνο για την αντιμετώπιση του covid-19, αλλά και σε λοιπές εξαιρετικές περιπτώσεις. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Διοικητής με πρόσχημα την πανδημία εισάγει τις βάρδιες, κάτι που παραπέμπει στο «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»!!!.

Μας είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοήσουμε σε τι θα εξυπηρετήσουν οι ημερήσιες βάρδιες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού θα προσέρχονται στην εργασία το 67% των υπαλλήλων την ίδια ημέρα .

Η ΑΑΔΕ προβαίνει σε διεύρυνση του ωραρίου στις ΔΟΥ, με την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων να παραμένουν κλειστές, μεταφέροντας τις ευθύνες της δικής της ανικανότητας στις πλάτες των εργαζομένων, όταν αδυνατεί να παρέχει την αξιόπιστη  υλικοτεχνική υποδομή για τηλεργασία.

Ενώ οι υπόλοιπες υπηρεσίες του δημοσίου ανανεώνουν τους υπολογιστές τους ανά μερικά έτη, εμείς συνεχίζουμε να έχουμε υπολογιστές που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με λειτουργικό windows 2000 ή vista και τεράστια προβλήματα ασφαλείας.

Η απόφαση της διοίκησης για διεύρυνση του ωραρίου για την εξυπηρέτηση του κοινού, πέρα από την απαράδεκτη καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, δεν έχει λάβει υπ’ όψιν της πολλά προβλήματα που πάλι θα πέσουν στους εργαζόμενους και θα προκαλέσουν τριβές με το κοινό .

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η έκδοση φορολογικής ενημερότητας, η άρση ακινησίας καθώς και άλλες συναλλαγές απαιτούν συνήθως πληρωμή ποσών που δεν μπορούν όπως είναι φυσικό να διενεργηθούν σε ώρες μετά τις 15:00, που το ταμείο είναι κλειστό. Οι υπηρεσίες φύλαξης στις ΔΟΥ, που υπάρχουν μετά τα τραγικά γεγονότα στην Κοζάνη, σταματούν στις 14:30.

Επιπλέον, η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί τα εξής σύγχρονα και ψηφιακά μέσα δουλειάς για την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων και τα δημόσια έσοδα :

 1. Ηλεκτρονική εφαρμογή για τον προγραμματισμό επισκέψεων στις Φορολογικές Υπηρεσίες, αντί των τηλεφωνημάτων, όπως εφαρμόζεται εδώ και μήνες στις Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.
 2. Κεντρική διαχείριση, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, των αιτημάτων των φορολογούμενων προς τις φορολογικές υπηρεσίες, όπου θα γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων και των δικαιολογητικών που δηλώνουν, αντί των εκατοντάδων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φτάνουν καθημερινά με ελλιπή στοιχεία και δικαιολογητικά.
 3. Ηλεκτρονική κοινοποίηση όλων των πράξεων και εγγράφων της Φορολογικής Διοίκησης προς τους φορολογούμενους.
 4. Εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής σε όλα τα έγγραφα.
 5. Παροχή υλικοτεχνικών μέσων (VPN και φορητών υπολογιστών) για εργασία από απομακρυσμένη θέση, που έπρεπε ήδη να έχουν εγκατασταθεί τουλάχιστον για τους μισούς εργαζόμενους.
 6. Εκκαθάριση και κοινοποίηση κεντρικά, ψηφιακά και αυτοματοποιημένα των δηλώσεων εισοδήματος, προστίμων, επιστροφών και συμψηφισμών.
 7. Άμεση εφαρμογή χωρίς άλλη αναστολή των διατάξεων του ν.4646/2019 για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων κεφαλαίου.
 8. Ηλεκτρονική έκδοση όλων των πιστοποιητικών και του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας για όλες τις περιπτώσεις.
 9. Αύξηση του όγκου δεδομένων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Υπηρεσίας, ώστε να μπορούν να παραληφθούν λογιστικά αρχεία μεγάλου όγκου προς έλεγχο.
 10. Προτεραιοποίηση των υποθέσεων ελέγχου από τον Ιανουάριο και όχι από τον Ιούνιο κάθε έτους.
 11. Άμεση ενημέρωση για λίστες αδήλωτων εισοδημάτων όχι δύο με τρεις μήνες πριν την παραγραφή αλλά πολύ νωρίτερα.

Είναι αδιανόητο το υπόλοιπο δημόσιο να δουλεύει με παρουσία το πολύ 50% ενώ η ΑΑΔΕ με 67%. Οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ είναι δημόσιοι υπάλληλοι και οι οδηγίες του υπουργείου εσωτερικών αφορούν και αυτούς. Ας μην απορούν λοιπόν κάποιοι για το κύμα φυγής από την ΑΑΔΕ που παρουσιάζεται  τελευταία.

Καλούμε τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ να αποσύρει την απόφαση για τη διεύρυνση ωραρίου ως εντελώς ανεφάρμοστη και αναίτια σε συνθήκες πανδημίας. Άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά ότι αρκετοί συνάδελφοι από το φιλότιμο τους, εργάζονται απογεύματα και Σαββατοκύριακα και σε καμία περίπτωση το φιλότιμο δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικότητα. Να γίνει επένδυση επιτέλους σε υποδομές τηλεργασίας ώστε να τηρούνται οι οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για όλους.

ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΕΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΑΔΕ Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.

Ο ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ          O  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ     ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

Pin It
top