ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Ανακοινώσεις ΠΟΕ-ΔΟΥ

Αθήνα 4-8-2020

Αρ. Πρωτ.: 1721

Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣΤΟ... ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

 

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει την έλλειψη διαφάνειας και αξιοκρατίας στις διαδικασίες που ακολουθεί η Α.Α.Δ.Ε. για την επιλογή προϊσταμένων στις υπηρεσίες της. Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να προκηρύσσονται θέσεις για τις οποίες αντί να προχωρήσει η διαδικασία επιλογής «παγώνει» και τοποθετούνται εκεί υπάλληλοι με απευθείας αναθέσεις ή με μεταθέσεις.

Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε για άλλη μια φορά ότι επαναπροκηρύχθηκαν κάποιες θέσεις επιλεκτικά και συγκεκριμένα των προϊσταμένων ΚΕΜΕΕΠ-ΚΕΦΟΜΕΠ και Δ/ΝΣΗΣ ΕΛΕΓΧΩΝ, για τις οποίες η αρχική προκήρυξη είχε γίνει από τον Ιανουάριο και αφού είχαν ήδη κοινοποιηθεί τα φύλλα αξιολόγησης (μόρια) στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους !!!

Το γεγονός αυτό πέραν του ότι προσβάλλει με τον πιο βάναυσο τρόπο την υπηρεσιακή, προσωπική και κοινωνική αξιοπρέπεια μιας σημαντικής μερίδας ικανών και έντιμων στελεχών της Α.Α.Δ.Ε., δημιουργεί συγχρόνως το εύλογο ερώτημα για ποιόν λόγο έγινε και ποιός επωφελείται !!!

Αυτοί που χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους και τις πρακτικές με τις φωτογραφικές επαναπροκηρύξεις, τουλάχιστον ας μην κουνάνε το δάκτυλο στους εργαζόμενους επειδή τάχα δεν θέλουν να αξιολογηθούν !!!

- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΣΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΕΤΡΗΣΙΜΩΝ,ΕΝΙΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

- ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας

 

ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

 

 

Aθήνα 30.7.2020

Αρ. Πρωτ.: 1720

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΔΟΥ στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε την αναστολή της απεργίας-αποχής από τον προληπτικό έλεγχο, προκειμένου τα όργανά της να επεξεργαστούν την χθεσινή ψήφιση από την Βουλή νόμου που προβλέπει:

 • την αυστηροποίηση των ποινών για παρεμπόδιση ελέγχου, χρήση βίας ή ακόμη και απειλής κατά εφοριακών με βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα και μακροχρόνια αναστολή λειτουργίας των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων.
 • την μετακύληση της ευθύνης στην ελεγχόμενη επιχείρηση, αντί του “υπαλλήλου-δράστη”.
 • την κάλυψη των πάσης φύσεως δαπανών νοσηλείας και αποθεραπείας των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ που υφίστανται σωματική βλάβη κατά τη διάρκεια και εξαιτίας της άσκησης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων (με πρόβλεψη και για τους δόκιμους υπάλληλους, αλλά δυστυχώς με αναδρομική ισχύ μόνο από 1/7/2020).

Τα αρμόδια όργανα της ΠΟΕ-ΔΟΥ θα συνεδριάσουν άμεσα για να αποφασίσουν την αναγκαιότητα επιπλέον μέτρων για την ασφάλεια όλων των συναδέλφων μας, δεδομένου ότι το σύνολο της εργασίας που επιτελούμε έχει μεγάλες απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες και ειδικά ο προληπτικός έλεγχος εγκυμονεί πάντα κινδύνους και δυσκολίες.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να ληφθούν όλα τα δυνατά και αποτελεσματικά μέτρα για την ασφάλεια όλων μας.

Αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Διοικητή της ΑΑΔΕ για τοποθέτηση security και μηχανημάτων ανίχνευσης μετάλλων σε όλες τις υπηρεσίες και ζητάμε ΑΜΕΣΑ συνάντηση μαζί του, ώστε να συζητήσουμε επιπλέον μέτρα.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ουσιαστική και ολοκληρωμένη επιμόρφωση των συναδέλφων πάνω στα θέματα  του προληπτικού, βελτιωμένες αμοιβές ανάλογες του δύσκολου έργου που επιτελούμε, κατάργηση του ποσοστού παραβατικότητας κλπ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ – ΔΟΥ

ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

 

Αθήνα 30.7.2020

Αρ. Πρωτ.: 1719

 

Προς: τα μέλη μας, συλλόγους εργαζομένων όλης της χώρας

 

Συνάδελφοι/σσες

Υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής 24.7.2020, σας αποστέλλουμε συνημμένη τη Δήλωση Επιφύλαξης από την παραλαβή ή τη γνωστοποίηση των προτεραιοποιημένων υποθέσεων έτους 2020.

Σύμφωνα με την ήδη προκηρυχθείσα απεργία/αποχή, ο κλάδος μας σύσσωμος απέχει από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία της «αξιολόγησης», όπως αυτή ορίστηκε με την υπ’ αρ. πρωτ. ΔΔΑΔ Ε1191816 ΕΞ 2018 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Το συνημμένο έγγραφο απευθύνεται στους συναδέλφους που υπηρετούν στα τμήματα ελέγχου των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ (ΔΟΥ, ΥΕΔΔΕ, ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ κλπ) αφού οι προτεραιοποιημένες υποθέσεις είναι η βάση για την αξιολόγηση του έτους 2020. Οι υπογραφές να συλλεχθούν από το σύνολο των ελεγκτών με συγκεντρωτική κατάσταση επισυναπτόμενα τις ατομικές δηλώσεις επιφύλαξης (όπως το υπόδειγμα) και να λάβουν κοινό αριθμό πρωτοκόλλου ανά Υπηρεσία.

Συνάδελφοι,

Η αντίδρασή μας στις διαδικασίες της «αξιολόγησης», πρέπει να είναι κοινή και ομόφωνη, τόσο από τους υπαλλήλους, όσο και από τους προϊσταμένους. Ας μην νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία θα επιφέρει μόνο δεινά τόσο στις εργασιακές μας σχέσεις, όσο και στις οικονομικές μας απολαβές.

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ . ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ          ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την δήλωση επιφύλξης εδώ

 

 

Αθήνα 21.7.2020

Αρ. Πρωτ.: 1713

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ διαχρονικά αγωνίζεται για την διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Στο πλαίσιο αυτό ΠΕΤΥΧΑΜΕ την ψήφιση διατάξεων προς αυτή την κατεύθυνση όπως τον Ν. 4557/18 ο οποίος προβλέπει την αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες των επιθέσεων και την νομική κάλυψη για τους υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα εξισώθηκαν στην ποινική Νομοθεσία οι επιθέσεις σε υπαλλήλους της ΑΑΔΕ κατά την τέλεση των καθηκόντων τους με τις επιθέσεις σε ένστολους αστυνομικούς.

Επειδή ο αγώνας συνεχίζεται και μετά τα θλιβερά γεγονότα της Κοζάνης πραγματοποιήθηκε την ΔΕΥΤΕΡΑ 20.7.2020 συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ με την Πολιτική Ηγεσία και την Διοίκηση της ΑΑΔΕ οι οποίοι δεσμεύθηκαν για συγκεκριμένες παρεμβάσεις όπως :

 • Λήψη μέριμνας για τα θύματα και τις οικογένειές τους με αναδρομική ισχύ.
 • Νομοθετική ρύθμιση για περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες.
 • Λήψη μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων με παρεμβάσεις στα κτίρια και τις υποδομές.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ τις εξελίξεις και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας και αξιοπρεπούς εργασίας στους εργαζόμενους και να αποφευχθούν φαινόμενα βίας και επιθέσεων στο μέλλον.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ           O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΕΙΡΗΝΗ  ΥΦΑΝΤΗ       ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ                                                                            18/07/2020
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                                                         Αρ. Πρωτ: 161
ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ 16Α
501 32 – ΚΟΖΑΝΗ
Τηλ-fax 24610 24595
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας μετά την διαρροή στα μέσα ενημέρωσης του βίντεο της επίθεσης στη ΔΟΥ Κοζάνης, το οποίο κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά μέσων μαζικής ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν το εν λόγω βίντεο διότι:

α) προσβάλουν την προσωπικότητα των συναδέλφων που έπεσαν θύματα της
επίθεσης αλλά και όλων των υπολοίπων που εμφανίζονται σε αυτό, ως εν δυνάμει
θύματα,

β) αποτελεί προανακριτικό υλικό το οποίο δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί.

Επίσης, ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπεύθυνου για τη διαρροή
του βίντεο.

Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας και στις οικογένειές τους, σε αυτόν τον
μακρύ και δύσκολο αγώνα

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΗΓΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

με αφορμή την επίθεση σε βάρος εργαζομένων στη ΔΟΥ Κοζάνης

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αποτρόπαια – εγκληματική πράξη πολίτη σε βάρος εργαζομένων της ΔΟΥ Κοζάνης, κατά  την ώρα της εργασίας τους, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται ολόψυχα τη γρήγορη αποκατάσταση της υγείας τους.

Το συμβάν αυτό, που δυστυχώς δεν είναι το πρώτο, αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη «γύμνια» της πολιτείας σε μείζονα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων και τη βελτίωση των συνθηκών της εργασίας τους .

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ   17/07/2020
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   Αρ. Πρωτ: 160
ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ 16Α    
501 32 – ΚΟΖΑΝΗ  
Τηλ-fax 24610 24595  
Email: efdmak@gmail.com    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες στις 16-07-2020 όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης βιώσαμε ένα τρομερό στα χρονικά της επαγγελματικής μας πορείας, γεγονός. Οι συνάδελφοι μας του Τμήματος Εισοδήματος δέχτηκαν μια αναίτια, βάναυση και με δολοφονικά κίνητρα επίθεση σε ώρα εργασίας.

Οι συνάδελφοί μας βρίσκονταν στις θέσεις τους, σε εκτέλεση των καθηκόντων τους, μια καθημερινή εργάσιμη ημέρα. Δέχτηκαν ένα τυφλό δολοφονικό χτύπημα. Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε από εμάς. Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε εργασιακός χώρος.

-           Καταγγέλλουμε την αποτρόπαιη και καθόλα αναίτια και βάναυση επίθεση κατά των συναδέλφων μας.

-           Καταγγέλλουμε κάθε απάνθρωπη και απαξιωτική συμπεριφορά και στάση απέναντι στο τραγικό γεγονός.

-     Kαταγγέλλουμε την κάθε δήλωση στήριξης προς τον δράστη και τη θεωρούμε υποκίνηση για παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

από τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ, την Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία

 • Την άμεση θέσπιση μέτρων για την ασφάλεια των χώρων εργασίας με την ενίσχυση κάθε Υπηρεσίας με εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό ελέγχου,
 • Διασφάλιση των συνθηκών εργασίας για την ασφάλεια και την προστασία μας από περιστατικά άσκησης βίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας εντός και εκτός υπηρεσιακών χώρων.
 • Ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Τέλος ως εφοριακοί, με υψηλή συναίσθηση των ευθυνών μας, δηλώνουμε με κάθε τόνο, ότι ανάλογα γεγονότα και συμπεριφορές δεν πτοούν το ηθικό μας και ότι θα συνεχίζουμε να εκτελούμε το καθήκον μας τμε υψηλό επαγγελματισμό.

Πράξεις βίας με οποιαδήποτε μορφή, είναι καταδικαστέες, καθώς υπονομεύουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και εκμαυλίζουν κάθε έννοια, του κράτους δικαίου.

Είμαστε δίπλα στους δικούς μας ανθρώπους και στις οικογένειές τους, που τόσο άδικα βιώνουν αυτές τις δύσκολες στιγμές και ευχόμαστε να τους έχουμε και πάλι μαζί μας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ   ΠΗΓΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     

Αθήνα 16.7.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ……

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική επίθεση με τσεκούρι που δέχθηκαν οι συνάδελφοι στη ΔΟΥ Κοζάνης και εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στους ίδιους αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου. Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα.

Είχαμε κατ΄ επανάληψη προειδοποιήσει για την κατάσταση αυτή  αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες.

ΚΑΛΟΥΜΕ την διοίκηση της ΑΑΔΕ και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία.

Προκηρύσσουμε Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την 17.7.2020 από τις 11:30 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου ως ένδειξη συμπαράστασης για τους συναδέλφους μας που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στον χώρο εργασίας τους και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ           O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΕΙΡΗΝΗ  ΥΦΑΝΤΗ       ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

 

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 16.00, έχει προγραμματιστεί συνάντηση των τριών Ομοσπονδιών με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, για θέματα που απασχολούν τους κλάδους μας  με κυρίαρχο θέμα την εξομοίωση των αποδοχών των νέων συναδέλφων.

Σας καλούμε να δώσετε δυναμικά το παρόν την ίδια ώρα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών, Νίκης 5-7, για να αγωνισθούμε όλοι μαζί για την επίλυση του εν λόγω θέματος.

Η συμμετοχή όλων είναι επιβεβλημένη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ     ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΤΥΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ   ΣΟΦΙΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΚΑΤΣΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΣΥΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΛΥΚΟΣ     ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΤΟΥΣΚΑΣ

Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/82 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)  και του καταστατικού της ΠΟΕ-ΔΟΥ, η ΠΟΕ- ΔΟΥ σε συνεδρίασή της  στις 10.6.2020  αποφάσισε ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΠΕΜΠΤΗ 2.7.2020. Σας γνωρίζουμε περαιτέρω, ότι κατά τη διάρκεια της ως άνω 24ωρης απεργίας, θα υφίσταται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας που προβλέπεται από το άρθρο 21 του Ν. 1264/82 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).

Οι συνθήκες εργασίας των εφοριακών υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν αλλά επιδεινώνονται συνεχώς.

Στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα, οι εφοριακοί υπάλληλοι εργάζονται με αυταπάρνηση και αυξημένη αίσθηση καθήκοντος απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, έτσι ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών στο μέτρο του δυνατού.

Οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αντικειμενικές δυσκολίες και αντιξοότητες όπως ελλείψεις βασικών υποδομών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, προβληματική μηχανοργάνωση, μειωμένο προσωπικό, πολυνομία κλπ.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις δραματικές μειώσεις που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους και την έλλειψη αξιοκρατίας – διαφάνειας στις υπηρεσιακές μεταβολές συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Σε αυτό το κλίμα έρχεται να προστεθεί η άδικη μισθολογική μεταχείριση των νεοεισερχόμενων συναδέλφων μας που καλούνται να εργασθούν σε καθεστώς μισθολογικής ανισότητας.

Επιπλέον η διοίκηση της ΑΑΔΕ εν μέσω κορωνοϊού προωθεί την ίδρυση Ελεγκτικών Κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αυτό το έργο το έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν με ΤΕΚ-ΠΕΚ-ΕΘΕΚ-ΔΕΚ ανεπιτυχώς και είχε ως αποτέλεσμα την διάλυσή τους.

Η λειτουργία ξανά Ελεγκτικών κέντρων θα αφαιρέσει ουσιώδες φορολογικό και ελεγκτικό αντικείμενο από τις ΔΟΥ, με αποτέλεσμα την τριχοτόμηση του εφοριακού κλάδου και άγνωστες συνέπειες στα εργασιακά και τα μισθολογικά των υπαλλήλων.

Η Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. για ακόμη μια φορά, με επικοινωνιακού τύπου μάρκετινγκ, προχωράει σε μεταρρυθμίσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη την άποψη της πλειοψηφίας των υπαλλήλων και των οργάνων τους.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ στην συνεδρίασή του στις 10.6.2020 αφού εκτίμησε τα δεδομένα αποφάσισε την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΠΕΜΠΤΗ 2.7.2020 ως αντίδραση στην επιχειρούμενη  διάλυση των υπηρεσιών μας, αλλά και τα πλείστα προβλήματα του κλάδου μας που ταλαιπωρούν καθημερινά όλους μας.

 ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

 • Ζητάμε άμεση εξομοίωση των αποδοχών όλων των νέων συναδέλφων της ΑΑΔΕ & του ΥΠΟΙΚ που δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά.
 • Διεκδικούμε τη συνολική επίλυση του θέματος του μισθολογίου, για ΑΑΔΕ και ΥΠΟΙΚ με άμεση έναρξη διαπραγμάτευσης της πρότασης των 3 Ομοσπονδιών για τα μισθολογικά και εργασιακά ζητήματα με τον Υπουργό Οικονομικών.
 • Ζητάμε την απόσυρση της κανονιστικής για την αξιολόγηση της ΑΑΔΕ.
 • Λέμε ΟΧΙ στην τριχοτόμηση του κλάδου με την δημιουργία των Ελεγκτικών Κέντρων.
 • ΛΕΜΕ ΝΑΙ στην λειτουργία παντού ΔΟΥ Α΄ Τάξης με έλεγχο και δικαστικό, για να σταματήσει η απαξίωση των εργαζομένων και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών, ναι στην διασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των μονάδων με νέες προσλήψεις.
 • Ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των συναδέλφων και φορολογούμενων από τον covid-19, εξαιτίας της αιφνίδιας και χωρίς επαρκείς προφυλάξεις πλήρη επαναλειτουργία των υπηρεσιών μας στις 9.6.2020Επαναφορά της διαδικασίας των ραντεβού με ταυτόχρονη επίλυση των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί στη διαδικασία.
 • Ζητάμε την άμεση εξεύρεση λύσης στο φλέγον ζήτημα της καταβολής των πραγματικών εξόδων διαμονής, κίνησης και σίτισης των συναδέλφων που ολοκλήρωσαν την φοίτησή τους στην ΦΟΤΑ.
 • Απαιτούμε αξιοκρατία και διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων .

     Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και η προσπάθεια θα είναι διαρκής μέχρι την οριστική επίλυση.

   

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

   Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    O  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ            ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ 

top