ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

erbthsh spanakh

 

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2020

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

 

Θέμα: «Μισθολογική εξομοίωση των υπαλλήλων που τοποθετήθηκαν μετά την 11η Οκτωβρίου 2018 στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου».

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Οι υπάλληλοι που διορίστηκαν μετά την 11η Οκτωβρίου 2018 στο Υπουργείο Οικονομικών, στην Α.Α.Δ.Ε., στην ΕΛ.ΣΤΑΤ., στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, δεν υπάγονται στο καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς της παρ. 1 του άρθρου 27 του ν.4354/2015 όπως αυτή διαμορφώθηκε κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν.4024/2011, καθώς η τελευταία φορά που αποδόθηκε η Προσωπική Διαφορά ήταν βάσει του ν.4569/2018 (ΦΕΚ Α 179/11-10-2018), δημιουργώντας ένα άνισο και άδικο καθεστώς δύο ταχυτήτων μεταξύ των υπαλλήλων, για τους οποίους ισχύει το εξής παράδοξο: ενώ διαθέτουν τα ίδια προσόντα και παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες, αμείβονται με διαφορετικό τρόπο ένεκα του χρόνου τοποθέτησής τους στις ως άνω υπηρεσίες.

Πρόκειται για υπαλλήλους διαφόρων κλάδων όπως, Εφοριακών, Τελωνειακών, Διοικητικών-Οικονομικών, Δημοσιονομικών, Πληροφορικής, Χημικών κ.α., οι οποίοι τοποθετήθηκαν είτε από διορισμό είτε από μετάταξη και διαθέτουν ιδιαίτερα υψηλά προσόντα. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις προκηρύξεις, τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα που προϋπέθεταν οι θέσεις τους περιλαμβάνουν Πτυχίο Οικονομικών, Νομικών ή άλλων πανεπιστημιακών σπουδών κατά περίπτωση, πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο τους και μεταπτυχιακούς τίτλους σε συγκεκριμένα πεδία. Οι αποδοχές τους υπάγονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο του ν.4354/2015 σύμφωνα με το οποίο ο αρχικός μηνιαίος μισθός διαμορφώνεται στα 733 ευρώ, ποσό δυσανάλογα χαμηλό σε σχέση με τα προσόντα τους και της ευθύνης των υποθέσεων που χειρίζονται.

Να σημειωθεί ότι οι εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι που διορίστηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών και στην ΑΑΔΕ μετά τον Οκτώβριο του 2018, εργάζονται σε Υπηρεσίες της «πρώτης γραμμής» όσον αφορά στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της δασμοφοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας (ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΣΔΟΕ, ΥΕΔΔΕ, Τμήματα Ελέγχων και Δικαστικού των Δ.Ο.Υ. Α’ Τάξης, Διευθύνσεις Εισπράξεων, Ελέγχων, Επίλυσης Διαφορών, Ελεγκτικές Υπηρεσίες Τελωνείων κ.α.) και χειρίζονται υποθέσεις φορολογικού και εισπρακτικού ενδιαφέροντος.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν μία άδικη μισθολογική διάκριση μεταξύ νέων και παλαιών υπαλλήλων, καθώς όσοι ανέλαβαν υπηρεσία μετά την 11η Οκτωβρίου 2018 δεν λαμβάνουν την Προσωπική Διαφορά, με αποτέλεσμα να αμείβονται με χαμηλότερες αποδοχές από τους συναδέλφους τους που διαθέτουν τα ίδια τυπικά προσόντα και επιτελούν το ίδιο έργο υπό τις ίδιες εργασιακές συνθήκες.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 1β του Συντάγματος όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.

Επειδή οι εν λόγω υπάλληλοι διαθέτουν πολυετή προϋπηρεσία που τους ανατίθενται εργασίες με ιδιαίτερα αυξημένη ευθύνη,

Επειδή οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, που το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί εξαιτίας των έκτακτων αναγκών που δημιουργήθηκαν από τις συνέπειες της πανδημίας,

Επειδή η προαναφερόμενη κατάσταση έχει φέρει σε δυσχερή οικονομική θέση τους εν λόγω υπαλλήλους, πολλοί δε από τους οποίους έχουν διοριστεί σε θέσεις που βρίσκονται μακριά από τις εστίες τους,

Επειδή η επιλογή της προηγούμενης Κυβέρνησης να παρακολουθούν υποχρεωτικά οι νέοι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ πρόγραμμα εκπαίδευσης της Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας στην Περιφέρεια Αττικής, ανάγκασε πολλούς νεοδιοριζόμενους Εφοριακούς και Τελωνειακούς (1Γ/2017) που κατοικούσαν στην Περιφέρεια να επωμιστούν το τεράστιο κόστος διαβίωσης στην Αθήνα,

Επειδή η καταβολή της Προσωπικής Διαφοράς αποτελεί πάγιο αίτημα των τριών Ομοσπονδιών του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ,

Επειδή η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδινε μόνο υποσχέσεις ότι θα επιλυθεί το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων αυτών, αλλά στην ουσία αδιαφόρησε και δεν προχώρησε στην επίλυση του προβλήματος,

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Προτίθεστε να αποδώσετε την Προσωπική Διαφορά σε όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, της Α.Α.Δ.Ε., της ΕΛ.ΣΤΑΤ., του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου, που διορίστηκαν μετά την 11η Οκτωβρίου 2018;

 

2) Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να αρθεί οριστικά η μισθολογική αυτή ανισότητα που υφίστανται οι εν λόγω υπάλληλοι και να εξομοιωθούν οι αποδοχές τους με αυτές των υπολοίπων συναδέλφων τους;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

 

Βασίλειος-Πέτρος Ν. Σπανάκης

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ερώτηση εδώ

Pin It
top