28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

29 synedrio poy doy

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

dake yphresiaka aade 2021

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

                                                

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

                                                 

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

dake anakoinvsh 07.12.2020

Αθήνα, 07/12/2020

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Πέρασαν δύο τριετίες από τότε που η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη και ανέλαβε την ηγεσία της Ομοσπονδίας στο διαπαραταξιακό προεδρείο.  Όλο αυτό το διάστημα νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, ενώ ολοκληρώθηκε και ο διαχειριστικός έλεγχος. Προσπαθήσαμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συναδέλφων μέσα σε ένα περιβάλλον εχθρικό, αντιμέτωποι με μνημονιακούς νόμους και αλλαγές στις εργασιακές μας συνθήκες.

Αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, κάτω από αντίξοες συνθήκες ιδίως μετά την ίδρυση της ΑΑΔΕ και τους μνημονιακούς νόμους που απορρέουν από αυτήν. 

Σήμερα η χώρα μας αλλά και η διεθνής κοινότητα βιώνουν μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανή υγειονομική κρίση, που οδηγεί την παγκόσμια οικονομία σε τεράστιου μεγέθους ύφεση, με απρόβλεπτες συνέπειες ενώ η κοινωνία δοκιμάζει τα όρια της.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα οι εφοριακοί υπάλληλοι εργάζονται κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί αισθητά λόγω της πανδημίας, με υποστελέχωση, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, ξεπερασμένα πληροφοριακά συστήματα, σε ακατάλληλα κτίρια κ.α.. Επιπλέον, η πορεία προς το τέλος του χρόνου κάτω από την πίεση των παραγράφων μοιάζει με Γολγοθάς!

Το προηγούμενο διάστημα αναγκαστήκαμε να προκηρύξουμε απεργιακές κινητοποιήσεις, αφενός διεκδικώντας την απόδοση της προσωπικής διαφοράς στους νέους συναδέλφους και το ειδικό μισθολόγιο του Υπουργείου Οικονομικών και αφετέρου αντιδρώντας στην αιφνιδιαστική επέκταση του ωραρίου στις Δ.O.Y., που όπως αποδεικνύεται καθώς οι μέρες περνούν δεν προσέφερε τίποτα ούτε στους φορολογούμενους, ούτε στις Υπηρεσίες, αλλά δημιούργησε αναστάτωση και δυσκόλεψε την καθημερινή ροή εργασίας. 

Η ΔΑΚΕ είναι η παράταξη που διαχρονικά αφουγκράζεται τις ανάγκες των συναδέλφων, τις οποίες χωρίς ιδεοληψίες και κομματική καθοδήγηση μετουσιώνει σε διεκδικήσεις.

Συμφωνήσαμε στην προκήρυξη στάσης εργασίας από τις απογευματινές βάρδιες, συναισθανόμενοι την αγωνία των συναδέλφων, δεδομένου ότι κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες ήταν αδύνατον να ανταποκριθούν ειδικά οι μικρές Δ.O.Y. γεγονός που είχαμε επισημάνει και αποδέχθηκε και η Διοίκηση εκ των υστέρων.

Όμως ως υπεύθυνη παράταξη ακολουθήσαμε την νόμιμη οδό στη προκήρυξη της στάσης εργασίας, κλείνοντας τα αυτιά μας στις σειρήνες των επικίνδυνων λαϊκιστών που μέσα σε ένα ντελίριο ανευθυνότητας πρότειναν αρχικά την προκήρυξη απεργίας - αποχής (από όλα τα καθήκοντα!) και μετέπειτα την προκήρυξη στάσης εργασίας από την πρώτη μέρα χωρίς την τήρηση καμίας νόμιμης διαδικασίας, αφήνοντας τους συναδέλφους εκτεθειμένους σε πειθαρχικές και άλλες διώξεις! 

Αν κρίνουμε μάλιστα από τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά και από την απόφαση του δικαστηρίου για την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης για τυπικούς λόγους, φανταστείτε τι θα είχε επακολουθήσει εάν δεν υπήρχε καμία νόμιμη κάλυψη για τους υπαλλήλους! 

Όταν για άλλη μια φορά εξαπολύθηκε επίθεση συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του κλάδου από μερίδα των ΜΜΕ αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με ψυχραιμία και σύνεση. Η απάντηση δόθηκε από την Ομοσπονδία με δελτίο τύπου που αναδείκνυε τα προβλήματα του κλάδου, ενώ ταυτόχρονα πρότεινε λύσεις και έθετε προ των ευθυνών τους τα ΜΜΕ. 

Απομονώσαμε κραυγές και ακραίες φωνές που μιλούν για εξώδικα και μηνύσεις, ενώ κλείνουν τα μάτια στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε, με την κοινωνία να ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί (πλήθος κλειστών επιχειρήσεων με αβέβαιο μέλλον, χιλιάδες άνεργοι που αγωνιούν για την επιβίωση τους). 

Θεωρούμε ότι με την στάση μας αυτή προστατεύουμε την αξιοπρέπεια και το κύρος του κλάδου χωρίς να βάζουμε την κοινωνία απέναντι, εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. 

Άλλωστε όλοι θα κριθούμε από τα έργα μας! Και επειδή τελειώνει ο χρόνος, μέσα στο 2020 αγωνιστήκαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε:

  • Την τροποποίηση προς την θετική κατεύθυνση της κανονιστικής για την αξιολόγηση της ΑΑΔΕ, με την οποία η Διοίκηση αποδέχτηκε ότι μόνο ορισμένες θέσεις εργασίας μπορούν να αξιολογηθούν ποσοτικά με ατομική στοχοθεσία. Άλλωστε εκκρεμεί ακόμη η δικαστική απόφαση από το ΣτΕ, έναντι της κανονιστικής απόφασης για την αξιολόγηση.
  • Την ψήφιση διατάξεων για την ασφάλεια των υπηρεσιών μας με την τοποθέτηση security ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει και η εγκατάσταση μηχανημάτων ελέγχου.
  • Την κάλυψη από το δημόσιο των εξόδων νοσηλείας για τα θύματα επιθέσεων και την αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες.
  • Την περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας (ηλεκτρονική απόδοση των κλειδάριθμων, ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων, αυτόματη ενημέρωση μεταβολών στο μητρώο κ.α.)

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για:

  • Την άμεση απόδοση της προσωπικής διαφοράς για τους νέους συναδέλφους μας 
  • Μισθολόγιο Οικονομικών υπαλλήλων 
  • Αξιοκρατία και διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές 
  • Πλήρη ψηφιοποίηση της εργασίας στις Δ.Ο.Υ. ώστε όλοι οι συνάδελφοι να ασχολούνται με τον έλεγχο που αποτελεί και το κύριο αντικείμενο της δουλειάς μας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Αλλά για μια ακόμα φορά, παρά τις αντιξοότητες, ανταποκριθήκαμε στο καθήκον μας, ως δημόσιοι υπάλληλοι σε ένα κρίσιμο αντικείμενο του Δημοσίου Τομέα.

Η πολιτική ηγεσία και η Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. οφείλουν να αναγνωρίσουν την συνεχή προσπάθεια των συναδέλφων, όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.

Εμείς από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων της Α.Α.Δ.Ε. και του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

Pin It
top