ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Ανακοινώσεις ΔΑΚΕ

dake kala xristoygenna kai kalh xronia 2021

Το 2021 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες.

Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!

dake anakoinvsh 07.12.2020

Αθήνα, 07/12/2020

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Πέρασαν δύο τριετίες από τότε που η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη και ανέλαβε την ηγεσία της Ομοσπονδίας στο διαπαραταξιακό προεδρείο.  Όλο αυτό το διάστημα νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, ενώ ολοκληρώθηκε και ο διαχειριστικός έλεγχος. Προσπαθήσαμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συναδέλφων μέσα σε ένα περιβάλλον εχθρικό, αντιμέτωποι με μνημονιακούς νόμους και αλλαγές στις εργασιακές μας συνθήκες.

Αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, κάτω από αντίξοες συνθήκες ιδίως μετά την ίδρυση της ΑΑΔΕ και τους μνημονιακούς νόμους που απορρέουν από αυτήν. 

Σήμερα η χώρα μας αλλά και η διεθνής κοινότητα βιώνουν μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανή υγειονομική κρίση, που οδηγεί την παγκόσμια οικονομία σε τεράστιου μεγέθους ύφεση, με απρόβλεπτες συνέπειες ενώ η κοινωνία δοκιμάζει τα όρια της.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα οι εφοριακοί υπάλληλοι εργάζονται κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί αισθητά λόγω της πανδημίας, με υποστελέχωση, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, ξεπερασμένα πληροφοριακά συστήματα, σε ακατάλληλα κτίρια κ.α.. Επιπλέον, η πορεία προς το τέλος του χρόνου κάτω από την πίεση των παραγράφων μοιάζει με Γολγοθάς!

Το προηγούμενο διάστημα αναγκαστήκαμε να προκηρύξουμε απεργιακές κινητοποιήσεις, αφενός διεκδικώντας την απόδοση της προσωπικής διαφοράς στους νέους συναδέλφους και το ειδικό μισθολόγιο του Υπουργείου Οικονομικών και αφετέρου αντιδρώντας στην αιφνιδιαστική επέκταση του ωραρίου στις Δ.O.Y., που όπως αποδεικνύεται καθώς οι μέρες περνούν δεν προσέφερε τίποτα ούτε στους φορολογούμενους, ούτε στις Υπηρεσίες, αλλά δημιούργησε αναστάτωση και δυσκόλεψε την καθημερινή ροή εργασίας. 

Η ΔΑΚΕ είναι η παράταξη που διαχρονικά αφουγκράζεται τις ανάγκες των συναδέλφων, τις οποίες χωρίς ιδεοληψίες και κομματική καθοδήγηση μετουσιώνει σε διεκδικήσεις.

Συμφωνήσαμε στην προκήρυξη στάσης εργασίας από τις απογευματινές βάρδιες, συναισθανόμενοι την αγωνία των συναδέλφων, δεδομένου ότι κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες ήταν αδύνατον να ανταποκριθούν ειδικά οι μικρές Δ.O.Y. γεγονός που είχαμε επισημάνει και αποδέχθηκε και η Διοίκηση εκ των υστέρων.

Όμως ως υπεύθυνη παράταξη ακολουθήσαμε την νόμιμη οδό στη προκήρυξη της στάσης εργασίας, κλείνοντας τα αυτιά μας στις σειρήνες των επικίνδυνων λαϊκιστών που μέσα σε ένα ντελίριο ανευθυνότητας πρότειναν αρχικά την προκήρυξη απεργίας - αποχής (από όλα τα καθήκοντα!) και μετέπειτα την προκήρυξη στάσης εργασίας από την πρώτη μέρα χωρίς την τήρηση καμίας νόμιμης διαδικασίας, αφήνοντας τους συναδέλφους εκτεθειμένους σε πειθαρχικές και άλλες διώξεις! 

Αν κρίνουμε μάλιστα από τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά και από την απόφαση του δικαστηρίου για την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης για τυπικούς λόγους, φανταστείτε τι θα είχε επακολουθήσει εάν δεν υπήρχε καμία νόμιμη κάλυψη για τους υπαλλήλους! 

Όταν για άλλη μια φορά εξαπολύθηκε επίθεση συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του κλάδου από μερίδα των ΜΜΕ αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με ψυχραιμία και σύνεση. Η απάντηση δόθηκε από την Ομοσπονδία με δελτίο τύπου που αναδείκνυε τα προβλήματα του κλάδου, ενώ ταυτόχρονα πρότεινε λύσεις και έθετε προ των ευθυνών τους τα ΜΜΕ. 

Απομονώσαμε κραυγές και ακραίες φωνές που μιλούν για εξώδικα και μηνύσεις, ενώ κλείνουν τα μάτια στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε, με την κοινωνία να ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί (πλήθος κλειστών επιχειρήσεων με αβέβαιο μέλλον, χιλιάδες άνεργοι που αγωνιούν για την επιβίωση τους). 

Θεωρούμε ότι με την στάση μας αυτή προστατεύουμε την αξιοπρέπεια και το κύρος του κλάδου χωρίς να βάζουμε την κοινωνία απέναντι, εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. 

Άλλωστε όλοι θα κριθούμε από τα έργα μας! Και επειδή τελειώνει ο χρόνος, μέσα στο 2020 αγωνιστήκαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε:

 • Την τροποποίηση προς την θετική κατεύθυνση της κανονιστικής για την αξιολόγηση της ΑΑΔΕ, με την οποία η Διοίκηση αποδέχτηκε ότι μόνο ορισμένες θέσεις εργασίας μπορούν να αξιολογηθούν ποσοτικά με ατομική στοχοθεσία. Άλλωστε εκκρεμεί ακόμη η δικαστική απόφαση από το ΣτΕ, έναντι της κανονιστικής απόφασης για την αξιολόγηση.
 • Την ψήφιση διατάξεων για την ασφάλεια των υπηρεσιών μας με την τοποθέτηση security ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει και η εγκατάσταση μηχανημάτων ελέγχου.
 • Την κάλυψη από το δημόσιο των εξόδων νοσηλείας για τα θύματα επιθέσεων και την αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες.
 • Την περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας (ηλεκτρονική απόδοση των κλειδάριθμων, ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων, αυτόματη ενημέρωση μεταβολών στο μητρώο κ.α.)

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για:

 • Την άμεση απόδοση της προσωπικής διαφοράς για τους νέους συναδέλφους μας 
 • Μισθολόγιο Οικονομικών υπαλλήλων 
 • Αξιοκρατία και διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές 
 • Πλήρη ψηφιοποίηση της εργασίας στις Δ.Ο.Υ. ώστε όλοι οι συνάδελφοι να ασχολούνται με τον έλεγχο που αποτελεί και το κύριο αντικείμενο της δουλειάς μας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Αλλά για μια ακόμα φορά, παρά τις αντιξοότητες, ανταποκριθήκαμε στο καθήκον μας, ως δημόσιοι υπάλληλοι σε ένα κρίσιμο αντικείμενο του Δημοσίου Τομέα.

Η πολιτική ηγεσία και η Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. οφείλουν να αναγνωρίσουν την συνεχή προσπάθεια των συναδέλφων, όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.

Εμείς από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων της Α.Α.Δ.Ε. και του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

dake anakoinvsh gia apoxh apo prolhptikoys 27.7.2020

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η εκτελεστική της Ομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας - αποχής από τους προληπτικούς ελέγχους με ημερομηνία έναρξης την 27/07/2020 με αίτημα την ασφάλεια. 

Η ΔΑΚΕ ήταν η μόνη παράταξη που διαφώνησε με αυτή την απόφαση, αφού λάβαμε υπόψη αφενός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που συμμετέχουν στους προληπτικούς ελέγχους το επιθυμούν και αφετέρου ότι με την απεργία - αποχή δίνουμε λάθος μήνυμα στην αγορά και την κοινωνία πως δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, κάτι που θα οδηγήσει στην ασυδοσία και την φοροδιαφυγή. 

Θεωρούμε ότι εφόσον βασική θέση μας αποτελεί ο χαρακτηρισμός όλων των συναδέλφων ως ελεγκτών ή εν δυνάμει ελεγκτών, τέτοιες ενέργειες απεμπολούν και δυναμιτίζουν αυτήν μας την διεκδίκηση.

Προτείναμε την διενέργεια των προληπτικών ελέγχων χωρίς ποσοτικούς στόχους στις παραβάσεις και τα πρόστιμα, πρόταση που τέθηκε στον διοικητή της ΑΑΔΕ από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Όσο για τους συναδέλφους που για ψυχολογικούς λόγους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε συνεργεία προληπτικών ελέγχων και ειδικά για την ΔΟΥ Κοζάνης ζητήσαμε την εξαίρεση τους. 

Και επειδή η ΔΑΚΕ διακρίνεται διαχρονικά για την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύει απέναντι στους συναδέλφους, ζητήσαμε από τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας την περαιτέρω διερεύνηση των νομικών συνεπειών της συγκεκριμένης απεργίας - αποχής. 

Δυστυχώς όμως κάποιες παρατάξεις που ανταγωνίζονται σε λαϊκισμό η μία την άλλη στον βωμό της ψηφοθηρίας, δεν διστάζουν να παρασύρουν τους συναδέλφους σε βεβιασμένες ενέργειες και λανθασμένες πρακτικές.

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοόνωση της ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ εδώ

anakoiwsh dake gia sdoe

Το ΣΔΟΕ έχει κατ' επανάληψη βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αλληλοκατηγορίες για την αποδυνάμωση και υποβάθμιση του. 

            Είναι γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση με τον νόμο 4336/2015 μετέφερε όλες τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που άπτονται φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στην τότε Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (σημερινή ΑΑΔΕ), με συνέπεια την παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων.

            Αυτοί που σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές για το ΣΔΟΕ και προβαίνουν σε ακτιβισμούς και λεονταρισμούς για λαϊκή κατανάλωση, εν όψει και των επερχόμενων συνδικαλιστικών εκλογών, τότε το 2015 όχι μόνο δεν κρέμασαν πανό στα κάγκελα της οδού Πειραιώς, αλλά έβαλαν και πλάτη για την όλη διαδικασία ως συνδικαλιστές της κυβερνητικής ΑΣΚΙ.

            Τους υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι υπάρχουν και επώνυμες έγγραφες καταγγελίες για συμμετοχή των σημερινών στελεχών της αυτόνομης κίνησης εφοριακών σε παρασκηνιακές διεργασίες για την μεταφορά των 500 συναδέλφων από το ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ. 


Ας σταματήσουν επιτέλους τα κροκοδείλια δάκρυα και τις θεατρικές παραστάσεις που τους καθιστούν γραφικούς. 

Τους πληροφορούμε λοιπόν ότι τα καμώματα τους αυτά αφήνουν παγερά αδιάφορους τους συναδέλφους του ΣΔΟΕ γιατί τους έχουν από καιρό απαξιώσει!!!! 

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ εδώ

dake anakoinwsh 18.05.2020

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

  

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

            Η ΔΑΚΕ παραμένει σταθερή και συνεπής στην διαχρονική θέση της παράταξης ενάντια στην ίδρυση ελεγκτικών κέντρων και την απομάκρυνση του ελεγκτικού αντικειμένου από τις ΔΟΥ, κάτι που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην διάσπαση του κλάδου. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η ΔΟΥ αποτελεί το κύτταρο του ελέγχου και όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να χαρακτηρίζονται ελεγκτές ή εν δυνάμει ελεγκτές.

            Όταν πριν είκοσι χρόνια δημιουργήθηκαν τα πρώτα ελεγκτικά κέντρα η ΔΑΚΕ πρωτοστάτησε στους αγώνες για την κατάργηση τους. Η αποτίμηση της λειτουργίας τους ήταν αρνητική και για αυτό τον λόγο άλλωστε σταδιακά καταργήθηκαν. Δυστυχώς σήμερα γίνεται προσπάθεια από κάποιους νοσταλγούς του παρελθόντος να τα αναστήσουν!!! Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν απέναντι και θα επιδείξουμε την ίδια και μεγαλύτερη αγωνιστικότητα από το παρελθόν.

            Για το θέμα της διεκδίκησης του ειδικού μισθολογίου των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, θυμίζουμε στους όψιμους υποστηρικτές του ότι η ΔΑΚΕ ήταν ιστορικά η πρώτη παράταξη που το πρότεινε όταν κάποιοι άλλοι μιλούσαν για ίδια στομάχια!!! Με πρόταση της παράταξης μας άλλωστε (που υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις πλην της ΔΑΣ) η ομοσπονδία επισκέφθηκε τα κόμματα της βουλής και έγινε ενημέρωση για τις θέσεις μας στο μισθολόγιο και την αξιολόγηση της ΑΑΔΕ. 

            Με ενέργειες και επίμονες προσπάθειες της παράταξης μας έγινε η επανακατάταξη των συναδέλφων της σειράς 1K/2013 και 2Κ/2015 της ΑΑΔΕ που είχαν αδικηθεί στην απόδοση της προσωπικής διαφοράς. Είναι προτεραιότητα μας η διεκδίκηση της προσωπικής διαφοράς για τους νέους συναδέλφους και για αυτό είναι το πρώτο αίτημα στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ομοσπονδία, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου και αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. 

            Όσον αφορά το bonus της ΑΑΔΕ εντύπωση μας έχει προκαλέσει το γεγονός ότι παρατάξεις που στο παρελθόν ήταν αντίθετες με την χορήγηση του (ΑΚΕ, ΔΑΣ) έχουν γίνει οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του!!! Αυτό σημαίνει ή ότι έχουν αλλάξει γνώμη ή το χειρότερο ότι το ενδιαφέρον τους είναι υποκριτικό, σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά αυτή διακρίνεται από έλλειψη σοβαρότητας. Από την τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας με τον διοικητή της ΑΑΔΕ προέκυψε ότι το bonus του 2018 δεν δόθηκε επειδή δεν δεχθήκαμε την αξιολόγηση. Αυτές οι πρακτικές όχι μόνο δεν μας πτοούν, αλλά μας πεισμώνουν και δυναμώνουν την αγωνιστικότητα μας απέναντι σε ότι θεωρούμε ότι υπονομεύει το μέλλον του κλάδου. Συνεπώς, η δυναμική αντίδραση μας πρέπει να θεωρείται δεδομένη. 

            Το έχουμε αποδείξει άλλωστε με την συνέπεια που μας διακρίνει και τις πράξεις μας διαχρονικά. Ας σταματήσει λοιπόν η σπέκουλα από κάποιους που σκόπιμα επενδύουν στην καταστροφή για να έχουν λόγο ύπαρξης, προς άγρα ψήφων για την συνδικαλιστική τους επιβίωση. 

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

 dake kalo pasxa 2020

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου ας φέρει γαλήνη και αγάπη στις καρδιές όλων μας, αισιοδοξία στον τόπο μας, ειρήνη & αλληλεγγύη σ’ όλο τον κόσμο. 

 dake an. krhths anakinvsh koronoios           

  Ηράκλειο, 20 Μαρτίου 2020                                           

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Η ΔΑΚΕ Εφοριακών Αν. Κρήτης, με αποκλειστικό γνώμονα το δίκαιο των συναδέλφων, στηρίζει τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Α.Α.Δ.Ε. που από τη πρώτη στιγμή έχουν βάλει πλάτη να θωρακίσουν τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε.

Οι εργαζόμενοι στις Φορολογικές και Κτηματικές Υπηρεσίες, με όλες τους τις δυνάμεις καθημερινά, αλλά και τώρα, εν μέσω λαίλαπας του κορονοϊού, απέναντι σε πρωτόγνωρες ασύμμετρες απειλές που βιώνει η χώρα, υπερβάλουν εαυτό, προκειμένου να σταθούν δίπλα στους φορολογουμένους και στην άμεση εξυπηρέτησης τους, παράλληλα με την επίτευξη των στόχων των Δημοσίων Εσόδων.

Η ΔΑΚΕ Εφοριακών Αν. Κρήτης στηρίζει τα νέα έκτακτα οικονομικά μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση και ελπίζει να δώσουν ανακούφιση στην πραγματική οικονομία και στους εργαζομένους. Επιπλέον προτρέπει τους συναδέλφους, με ατομικό και κοινωνικό αίσθημα ευθύνης, να τηρούν υποχρεωτικά τους κανόνες προστασίας της υγιεινής και ασφάλειας που συστήνονται από τον ΕΟΔΥ.

Περαιτέρω, ζητούμε την επιτακτική ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων με σκοπό την προστασία της υγείας των συναδέλφων και ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19, καθώς και την επέκταση της διευκόλυνσης της δικαιολογημένης απουσίας με ειδική άδεια για το χρονικό διάστημα ισχύος έκτακτων μέτρων αποφυγής της διασποράς της εμφάνισης του κορωνοϊού.

Εκ του Δ.Σ της ΔΑΚΕ Εφοριακών Αν. Κρήτης

      Ο Πρόεδρος                           Ο Γ. Γραμματέας

 

   Σπυριδάκης Γεώργιος                Σφακιανάκης Σταύρος

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

anakinwsh dake ta panta sto bwmo toy xematos kai ths ypokrisias

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας την 19/02/2020 αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης κλαδικής απεργίας για την 18 Μαρτίου 2020 με θέματα:

 • την απόδοση της προσωπικής διαφοράς για τους νέους συναδέλφους 
 • την απόσυρση του νέου βαθμολογίου της ΑΑΔΕ 
 • την διεκδίκηση ειδικού μισθολογίου και εργασιακών παροχών για όλους (ΑΑΔΕ και Υπουργείο Οικονομικών) 

           

Δυστυχώς η δυσμενής συγκυρία με την ραγδαία εξάπλωση του Κορωνοϊού αφενός και την επιδείνωση των εθνικών θεμάτων αφετέρου, μας ανάγκασαν να ζητήσουμε την αναστολή της απεργίας και την εξουσιοδότηση προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΔΟΥ για να ορίσει νέα ημερομηνία όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

 

Όμως μόνο οι δώδεκα Γενικοί Σύμβουλοι της ΔΑΚΕ, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στις πρωτόγνωρες ασύμμετρες απειλές που βιώνει η χώρα, αισθανθήκαμε την ανάγκη να ζητήσουμε την σύγκληση έκτακτου γενικού συμβουλίου προκειμένου να αποφασιστεί η αναστολή της απεργίας.

 

Την άποψη αυτή δεν την συμμερίστηκε ΚΑΜΙΑ άλλη παράταξη.Ειδικά οι γενικοί σύμβουλοι της ΑΚΕ και ΔΑΣ όχι μόνο δεν ψήφισαν την αναστολή της απεργίας, αλλά κατηγόρησαν την ομοσπονδία για ολιγωρία και κωλυσιεργία στην προετοιμασία της απεργίας!!!!!!

 

Βέβαια την στιγμή που χαρακτήριζαν το έκτακτο γενικό συμβούλιο παρωδία και μας κατηγορούσαν ότι χρησιμοποιήσαμε την απειλή του Κορωνοϊού σαν πρόφαση για την αναστολή της απεργίας, ταυτόχρονα ζητούσαν με ανακοίνωση τους την λήψη μέτρων για την προστασία των συναδέλφων από την επιδημία !!!!!! 

 

Η υποκρισία τους δεν έχει όρια!!! Στον βωμό της ψηφοθηρίας θυσιάζουν την υγεία των συναδέλφων και την δημόσια υγεία!!!

 

Η ΔΑΚΕ είναι η μοναδική υπεύθυνη συνδικαλιστική παράταξη, που παρακολουθεί τις εξελίξεις και παίρνει τις ενδεδειγμένες πρωτοβουλίες και δράσεις όπου και όταν χρειάζεται με έργα και όχι με λόγια. Ευτυχώς που οι εφοριακοί  είναι νοήμονες και όταν έρθει η ώρα των εκλογών ο καθένας θα πάρει ότι του αξίζει!!!!!

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

dake kalh xronia

Το 2020 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες.

Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!

dake synedrio adedy

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 37ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΔΕΔΥ

 

ΔΑΚΕ 178 ΨΗΦΟΙ   -  22 ΓΕΝΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΠΟ 18

ΔΗΣΥΠ (ΠΑΣΚ)134 ΨΗΦΟΙ

ΔΑΣ(ΠΑΜΕ)  131 ΨΗΦΟΙ

ΕΑΕ (ΣΥΡΙΖΑ) 100 ΨΗΦΟΙ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ 63 ΨΗΦΟΙ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  63 ΨΗΦΟΙ

ΜΕΤΑ 34 ΨΗΦΟΙ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!!

top