ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Ανακοινώσεις ΔΑΚΕ

 dake an. krhths anakinvsh koronoios           

  Ηράκλειο, 20 Μαρτίου 2020                                           

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Η ΔΑΚΕ Εφοριακών Αν. Κρήτης, με αποκλειστικό γνώμονα το δίκαιο των συναδέλφων, στηρίζει τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Α.Α.Δ.Ε. που από τη πρώτη στιγμή έχουν βάλει πλάτη να θωρακίσουν τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε.

Οι εργαζόμενοι στις Φορολογικές και Κτηματικές Υπηρεσίες, με όλες τους τις δυνάμεις καθημερινά, αλλά και τώρα, εν μέσω λαίλαπας του κορονοϊού, απέναντι σε πρωτόγνωρες ασύμμετρες απειλές που βιώνει η χώρα, υπερβάλουν εαυτό, προκειμένου να σταθούν δίπλα στους φορολογουμένους και στην άμεση εξυπηρέτησης τους, παράλληλα με την επίτευξη των στόχων των Δημοσίων Εσόδων.

Η ΔΑΚΕ Εφοριακών Αν. Κρήτης στηρίζει τα νέα έκτακτα οικονομικά μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση και ελπίζει να δώσουν ανακούφιση στην πραγματική οικονομία και στους εργαζομένους. Επιπλέον προτρέπει τους συναδέλφους, με ατομικό και κοινωνικό αίσθημα ευθύνης, να τηρούν υποχρεωτικά τους κανόνες προστασίας της υγιεινής και ασφάλειας που συστήνονται από τον ΕΟΔΥ.

Περαιτέρω, ζητούμε την επιτακτική ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων με σκοπό την προστασία της υγείας των συναδέλφων και ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19, καθώς και την επέκταση της διευκόλυνσης της δικαιολογημένης απουσίας με ειδική άδεια για το χρονικό διάστημα ισχύος έκτακτων μέτρων αποφυγής της διασποράς της εμφάνισης του κορωνοϊού.

Εκ του Δ.Σ της ΔΑΚΕ Εφοριακών Αν. Κρήτης

      Ο Πρόεδρος                           Ο Γ. Γραμματέας

 

   Σπυριδάκης Γεώργιος                Σφακιανάκης Σταύρος

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

anakinwsh dake ta panta sto bwmo toy xematos kai ths ypokrisias

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας την 19/02/2020 αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης κλαδικής απεργίας για την 18 Μαρτίου 2020 με θέματα:

 • την απόδοση της προσωπικής διαφοράς για τους νέους συναδέλφους 
 • την απόσυρση του νέου βαθμολογίου της ΑΑΔΕ 
 • την διεκδίκηση ειδικού μισθολογίου και εργασιακών παροχών για όλους (ΑΑΔΕ και Υπουργείο Οικονομικών) 

           

Δυστυχώς η δυσμενής συγκυρία με την ραγδαία εξάπλωση του Κορωνοϊού αφενός και την επιδείνωση των εθνικών θεμάτων αφετέρου, μας ανάγκασαν να ζητήσουμε την αναστολή της απεργίας και την εξουσιοδότηση προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΔΟΥ για να ορίσει νέα ημερομηνία όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

 

Όμως μόνο οι δώδεκα Γενικοί Σύμβουλοι της ΔΑΚΕ, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στις πρωτόγνωρες ασύμμετρες απειλές που βιώνει η χώρα, αισθανθήκαμε την ανάγκη να ζητήσουμε την σύγκληση έκτακτου γενικού συμβουλίου προκειμένου να αποφασιστεί η αναστολή της απεργίας.

 

Την άποψη αυτή δεν την συμμερίστηκε ΚΑΜΙΑ άλλη παράταξη.Ειδικά οι γενικοί σύμβουλοι της ΑΚΕ και ΔΑΣ όχι μόνο δεν ψήφισαν την αναστολή της απεργίας, αλλά κατηγόρησαν την ομοσπονδία για ολιγωρία και κωλυσιεργία στην προετοιμασία της απεργίας!!!!!!

 

Βέβαια την στιγμή που χαρακτήριζαν το έκτακτο γενικό συμβούλιο παρωδία και μας κατηγορούσαν ότι χρησιμοποιήσαμε την απειλή του Κορωνοϊού σαν πρόφαση για την αναστολή της απεργίας, ταυτόχρονα ζητούσαν με ανακοίνωση τους την λήψη μέτρων για την προστασία των συναδέλφων από την επιδημία !!!!!! 

 

Η υποκρισία τους δεν έχει όρια!!! Στον βωμό της ψηφοθηρίας θυσιάζουν την υγεία των συναδέλφων και την δημόσια υγεία!!!

 

Η ΔΑΚΕ είναι η μοναδική υπεύθυνη συνδικαλιστική παράταξη, που παρακολουθεί τις εξελίξεις και παίρνει τις ενδεδειγμένες πρωτοβουλίες και δράσεις όπου και όταν χρειάζεται με έργα και όχι με λόγια. Ευτυχώς που οι εφοριακοί  είναι νοήμονες και όταν έρθει η ώρα των εκλογών ο καθένας θα πάρει ότι του αξίζει!!!!!

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

dake kalh xronia

Το 2020 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες.

Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!

dake synedrio adedy

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 37ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΔΕΔΥ

 

ΔΑΚΕ 178 ΨΗΦΟΙ   -  22 ΓΕΝΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΠΟ 18

ΔΗΣΥΠ (ΠΑΣΚ)134 ΨΗΦΟΙ

ΔΑΣ(ΠΑΜΕ)  131 ΨΗΦΟΙ

ΕΑΕ (ΣΥΡΙΖΑ) 100 ΨΗΦΟΙ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ 63 ΨΗΦΟΙ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  63 ΨΗΦΟΙ

ΜΕΤΑ 34 ΨΗΦΟΙ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!!

 anakoinvsh dake 18.11.2019

18/11/2019

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

            Η ΑΑΔΕ συμπληρώνει τρία χρόνια λειτουργίας μέσα σε ένα καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας, ενώ τα ηγετικά της στελέχη επιδεικνύουν αυταρχικές και αλαζονικές συμπεριφορές προς τους εργαζόμενους. 

            Οι συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας έχουν επιδεινωθεί αισθητά αφού λειτουργούν με έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ ο όγκος εργασίας έχει πολλαπλασιαστεί. 

            Μέσα σε αυτό το κλίμα κάποιοι που επί σειρά ετών παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κ. Σερβίας και όχι μόνο, εκμεταλλεύονται την "ανεξαρτησία" της ΑΑΔΕ προκειμένου να χτίζουν προσωπικές καριέρες, υποκινούμενοι από ιδιοτελή κίνητρα. 

            Έτσι σχεδιάζουν την εφαρμογή μιας αξιολόγησης "στα μέτρα τους" άδικης και μεροληπτικής σε βάρος των ταλαίπωρων εργαζομένων που καθημερινά μοχθούν για να βγάλουν το μεροκάματο του τρόμου! Θέλουν να εισάγουν την ατομική στοχοθεσία με τελικό σκοπό την καθιέρωση του ατομικού μισθού. Η οριζόντια κυκλική αξιολόγηση το μόνο που θα επιφέρει θα είναι η ανθρωποφαγία και οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. 

            Γι αυτό ο κλάδος τους αποδοκίμασε συμμετέχοντας στην απεργία -αποχή που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ -ΔΟΥ με το συντριπτικό ποσοστό του 90%.

 

ΖΗΤΑΜΕ από την νέα πολιτική ηγεσία:

 

 • Την κατάργηση της ΑΑΔΕ και την μετατροπή της σε ΓΓΔΕ υπό την αιγίδα του Υπ. Οικ.
 • Την αναβάθμιση του ΣΔΟΕ με επιστροφή των φορολογικών αντικειμένων σε αυτό 
 • Ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων από την ΑΑΔΕ στο ΣΔΟΕ και το αντίστροφο με απλή μετάθεση
 • Ενοποίηση του κλάδου κάτω από μια διεύθυνση προσωπικού
 • Ειδικό Μισθολόγιο με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στον μισθό 
 • Μισθολογική εξομοίωση όλων των συναδέλφων (νέοι, μεταταχθέντες κ.α.) 
 • Να μην γίνει σύνδεση του μισθού με την θέση 
 • Δίκαιο σύστημα αξιολόγησης με διάφανα μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς διαφοροποίηση από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα 
 • Πρώτα να αξιολογηθούν οι δομές και οι προϊστάμενοι και μετά οι υπάλληλοι χωρίς αποχωρήσεις αλλά με επιμόρφωση και εκπαίδευση 
 • Αξιοκρατία και διαφάνεια στην επιλογή των προϊσταμένων χωρίς αποκλεισμούς με αξιοποίηση της εμπειρίας
 • Συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στην διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων
 • Όλες οι μετακινήσεις εντός νομού να γίνονται μέσα από το υπηρεσιακό συμβούλιο 
 • Συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση με αναβάθμιση της φορολογικής ακαδημίας 

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ εδώ

23/04/2019

kalo pasxa 2

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου ας φέρει γαλήνη και αγάπη στις καρδιές όλων μας, αισιοδοξία στον τόπο μας, ειρήνη & αλληλεγγύη σ’ όλο τον κόσμο. 

18/01/2019

anakoinwsh dake gia kyklikothta

Η ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ να πάρει πίσω τα πρόχειρα και ανεφάρμοστα σχέδιά του για δήθεν κυκλικότητα ως απαράδεκτα, γιατί θα προκαλέσουν τεράστια αναστάτωση στις υπηρεσίες μας και διατάραξη της ομαλής λειτουργίας των Δ.Ο.Υ..

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ για άλλη μια φορά ακολούθησε το δρόμο του αιφνιδιασμού, καθώς και του προσχεδιασμένου και ανειλικρινούς «διαλόγου», εφαρμόζοντας την γνωστή του τακτική των προ τετελεσμένων γεγονότων.

      Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορικό τρόπο τη πλήρη αντίθεσή μας σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις αυθαίρετες μετακινήσεις – αποπομπές συναδέλφων και στις μεθόδους στοχοποίησης και διασυρμού των υπαλλήλων.

     Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τις πάγιες θέσεις μας για αλλαγή της διαδικασίας μετακινήσεων των υπαλλήλων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε να πραγματοποιούνται όλες μέσα από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και εφαρμογή του συστήματος μοριοποίησης των μεταθέσεων. ΖΗΤΑΜΕ διαφάνεια και αξιοκρατία σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές, με ενίσχυση των υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου και ψηφιοποίηση όλων των φορολογικών συναλλαγών.

Η ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟ

&

ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά ώστε να αποτρέψουμε για άλλη μια φορά τα σχέδια διάλυσης των υπηρεσιών μας.

 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ για την κυκλικότητα εδώ

14/12/2018

anakoinwsh dake gia apotelesmata b yphresiakoy 2018

Η ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους στις εκλογές και για την στήριξή τους, με την οποία η παράταξη μας αναδείχθηκε ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ και με μεγάλη διαφορά!!!!

Οι συνάδελφοι με αίσθημα ευθύνης αναγνώρισαν το έργο της προηγούμενης θητείας και επέλεξαν με γνώμονα τα πρόσωπα πέρα από παραταξιακές ιδεοληψίες. Και αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα…!!!!

Είμαστε στο πλευρό ΟΛΩΝ των συναδέλφων, προασπιζόμενοι αποκλειστικά τα συμφέροντα του κλάδου, αντάξιοι της εμπιστοσύνη σας.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΑΔΕ

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ
ΔΑΚΕ 2.012 37,00 % 1
ΔΗΣΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ) 1.249 22,91 % 1
ΑΣΚΙ 1.021 18,73 % -
ΔΑΣ 480 8,80 % -
ΑΚΕ 345 6,33 % -
ΣΑΣ 303 5,15 % -
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 44 0,8 % -
ΣΥΝΟΛΟ 5.450 100,00% 2

           

         ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ:

          1. Γερονικολάου Γιώργος – Τακτικό μέλος

          2. Καλαμπούρας Δημήτρης – α΄ αναπληρωματικό μέλος

 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση για την μεγάλη επιτυχία στις εκλογές του β΄ υπηρεσιακού συμβουλίου της ΑΑΔΕ εδώ

top