ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Όνομα:
Email:

Ανακοινώσεις ΠΟΕ-ΔΟΥ

16/01/2019

enhmrvtiko gia synanthsh me pistilh 10.01.2019 kyklikothta

Την Πέμπτη 10.1.2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ και των Συλλόγων Αττικής & Κυκλάδων και Θεσσαλονίκης-Κιλκίς -Χαλκιδικής με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, κατόπιν προσκλήσεώς του με θέμα την ενημέρωση για τις σχεδιαζόμενες μετακινήσεις των υπαλλήλων.

Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε τα εξής :

  • Σχεδιάζει να εφαρμόσει στην ΑΑΔΕ σύστημα κυκλικής μετακίνησης των υπαλλήλων (το ονομαζόμενο rotation) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πρόσχημα την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς.
  • Σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα μετακινηθούν οι ελεγκτές προκειμένου να χρεωθούν τις προτεραιοποιημένες υποθέσεις στην νέα υπηρεσία.
  • Μέχρι το τέλος του 2019 θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι με προτεραιότητα στους υπηρετούντες στο τμήμα Φορολογικής Συμμόρφωσης .
  • Όσοι έχουν πάνω από δέκα (10) έτη στην ίδια ΔΟΥ θα μετακινούνται αφού δηλώσουν τρεις(3) ή πέντε (5) υπηρεσίες προτίμησης και θα εφαρμοστεί σύστημα μοριοδότησης αντίστοιχης με την διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων. Αν προκύψουν ισοβαθμίες θα λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια.
  • Η διαδικασία αυτή θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση μόνο στις ΔΟΥ. Οι υπηρεσίες ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΔΕΔ και ΥΕΔΕΕ εξαιρούνται διότι δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη 10ετία από την σύστασή τους. Όσο αφορά την Κεντρική Υπηρεσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί διότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα περιγράμματα στις ΔΟΥ.
  • Οι ελεγκτές που θα μετακινούνται θα τοποθετούνται στο τμήμα ελέγχου της νέας υπηρεσίας.
  • Δεν θα μετακινείται κάποιος σε ΔΟΥ που υπάγεται φορολογικά.

Από την πλευρά της ΠΟΕ-ΔΟΥ :

  1. Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα στον κ. Διοικητή διότι για άλλη μια φορά κληθήκαμε σε ένα μάλλον προσχηματικό διάλογο, αφού τις προηγούμενες μέρες η ΑΑΔΕ αφενός είχε στείλει επιστολή στους εργαζόμενους όπου αποκάλυπτε τις προθέσεις της και αφετέρου υπήρξαν δημοσιεύματα στα οποία γίνεται αναφορά στην υποτιθέμενη καταπολέμηση της διαφθοράς.
  2. Επαναλάβαμε για άλλη μια φορά τις πάγιες θέσεις της Ομοσπονδίας για αλλαγή της διαδικασίας μετακινήσεων των υπαλλήλων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ώστε να πραγματοποιούνται όλες μέσα από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και εφαρμογή του συστήματος μοριοποίησης των μεταθέσεων και ζητήσαμε διαφάνεια και αξιοκρατία σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές.
  3. Όσο για την καταπολέμηση της διαφθοράς τονίσαμε στον κ. Διοικητή ότι η διαφθορά γεννιέται όταν υπάρχουν διαδικασίες αδιαφανείς, πίσω από κλειστές πόρτες και όταν κάποιοι αποφασίζουν χωρίς να λογοδοτούν πουθενά.

Η Ομοσπονδία θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά ώστε να αποτρέψουμε για άλλη μια φορά τα σχέδια διάλυσης των υπηρεσιών μας που μεθοδεύονται από κάποιους.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

     ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ                                            ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Κατεβάστε και εκτυπώστε το ενημερωτικπο σημείωμα της ΠΟΕ - ΔΟΥ εδώ

08/11/2018

poedoy apergia 14.11.2018

Αθήνα 8.11.2018
Αρ. Πρωτ.: 1384ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥΣυναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

ΕΠΕΙΔΗ:

- Οι επαφές της ΑΔΕΔΥ με την Πολιτική Ηγεσία, ενόψει του προϋπολογισμού του 2019, απέβησαν άκαρπες και το σύνολο των αιτημάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο απερρίφθησαν μετ΄ «επαίνων».

- Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αρνείται να μας δεχθεί για το δίκαιο αίτημα της τροποποίησης του νόμου 4342/2015 για τις ευθύνες των εργαζομένων στις υπηρεσίες μας.

- Δεν μας έχει επιστραφεί το συνολικό ποσό των κρατήσεων μας από το ΤΕΑΔΥ για την Β΄ επικουρική σύνταξη.

- Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην σύνδεση μισθού με τα περιγράμματα θέσης στην ΑΑΔΕ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ


Η κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 14 του Νοεμβρίου με στόχο αυτή να επεκταθεί σε Γενική, για την ανατροπή της συνεχιζόμενης λιτότητας, της υπερφορολόγησης και του αυταρχισμού.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει τον 13ο και 14ο μισθό.

- Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (N. 4387/2016) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών - αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

- Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Α.Α.Δ.Ε. Υπουργείο Οικονομικών, Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

- Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης εφοριακών υπαλλήλων.

- Επιστροφή υπολοίπου ποσού ΤΕΑΔΥ.

- Όχι στη σύνδεση μισθού- περιγραμμάτων θέσης.

- Κατάργηση Α.Α.Δ.Ε. - Επαναφορά εφοριακών υπαλλήλων στο Υπ. Οικονομικών.

- Να ικανοποιηθούν οι εκκρεμείς αιτήσεις μετάταξης συναδελφισσών καθαριστριών στην ΑΑΔΕ.

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση  εδώ

26/10/2018

poedoy

Αθήνα, 26.10.2018
Αρ. πρωτ. : 1383

Θέμα : “Μαθήματα λαϊκών, παραδοσιακών και λάτιν χορών”

 

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πολιτιστικού Τμήματος της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. διοργανώνει μαθήματα λαϊκών, παραδοσιακών και λάτιν χορών.

Τα μαθήματα των παραδοσιακών και λαϊκών χορών θα γίνονται κάθε Τρίτη 19:00-20:00 στην οδό Συμμαχίδων αριθμός 3, Πετράλωνα. Το κόστος συμμετοχής είναι δεκαπέντε ευρώ (15 €) μηνιαίως.

Τα μαθήματα των λάτιν χορών (π.χ. ρούμπα, αργεντίνικο τάνγκο κ.ά.) θα γίνονται κάθε Πέμπτη 18:00-20:00 στην οδό Κομοτηνής 124 και Άνδρου γωνία, Ρέντης. Το κόστος συμμετοχής είναι δεκαέξι ευρώ (16 €) μηνιαίως.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνάδελφοι του Υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε.. Οι δηλώσεις συμμετοχής -ως συνημμένη αίτηση- πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, ως εξής:

1. Μέσω e-mail στo Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

2. Μέσω τηλεομοιοτύπου στον αριθμό 2103638782 και

3. Στα γραφεία του Πολιτιστικού τμήματος της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. (Λεωχάρους 2, Αθήνα)

Κατεβάστε και εκτυπώστε την αίτηση εδώ

24/10/2018

poedoy

Αθήνα 24.10.2018
Αρ. Πρωτ.: 1382


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΔΩΡΩΝ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΑΣΧΑ & ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ

 


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,


Κατόπιν επικοινωνίας με τον εργατολόγο νομικό μας σύμβουλο κ. Καρούζο σας ενημερώνουμε ότι:


Η υποβολή αιτήσεων για διακοπή της παραγραφής αναφορικά με την διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και Επιδόματος Αδείας, μπορεί να συντελεστεί και με ενιαίο πρωτόκολλο (ομαδικό) το οποίο ο καθένας από εσάς να το διατηρεί.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ                    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την διευκρινιστική ανακόινωση εδώ

19/10/2018

ypomnhma syllogoy gia diekdikhsh 19.10.2018

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Κρίνουμε απαραίτητο μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το θέμα της διεκδίκησης των καταργηθέντων επιδομάτων εορτών και αδείας, να προβούμε σε ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Σύλλογο και με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από ’δω και πέρα:

 

Αρχικά, ο Σύλλογος μας με ομόφωνη απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής που συστήθηκε τον Μάϊο του 2018, αποφάσισε τη διερεύνηση της διεκδίκησης μέσω προσφυγής των ποσών που αφορούν στα επιδόματα εορτών και αδείας. Η εν λόγω επιτροπή συνεδρίασε, το θέμα συζητήθηκε με διακεκριμένους νομικούς οι οποίοι έχουν εργαστεί σε παρόμοιες υποθέσεις προσφυγών.

 

Εν συνεχεία, η Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. (αρ. πρωτ. 1379/18-10-2018), υιοθετώντας τη θέση της ΑΔΕΔΥ (αρ. πρωτ. 439/11.10.2018), συστήνει στους συναδέλφους να υποβάλουν αίτηση  καταβολής των επιδομάτων  προς την Δ/νση Οικονομικής Διαχείρισης (ως συνημμένα υποδείγματα: α. Για ΑΑΔΕ και β. Για ΣΔΟΕ & ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ),λαμβάνοντας αρ. πρωτοκόλλου από την υπηρεσία που υπηρετούν και αποστέλλοντας την με υπηρεσιακή αλληλογραφία και όχι με fax ή e-mail, για να διακόψουν την παραγραφή και να αποφύγουν το κόστος και την ταλαιπωρία της προσφυγής σε δικαστήριο αυτή τη χρονική στιγμή, δεδομένου ότι:

top